Турските власти са предотвратили преврат срещу президента на страната Реджеп Ердоган,

...
Турските власти са предотвратили преврат срещу президента на страната Реджеп Ердоган,
Коментари Харесай

Турция предотвратила преврат срещу Реджеп Ердоган?

" Турските управляващи са предотвратили прелом против президента на страната Реджеп Ердоган ", това заяви израелската медия нюзру, като се базира на източници от Анкара.

" Късно нощес президентът е провел изключително заседание с шефа на службата за контраразнуване (МИТ) Ибрахим Калън и правосъдния министър Йълмаз Тунч. По време на диалозите е било доложено, че в Анкара са били задържани няколко високопоставени служители на реда ", добави изданието от Еврейската страна.

" Задържаните са свързани с водача на проведената незаконна формация Айхан Бора Каплан. Те са възнамерявали принудително събаряне на президента на страната Реджеп Ердоган ", уточни още нюзру.

" Очаква се през днешния ден президентът да направи изказване за предотвратения прелом ", добави основаната в Израел медия.

Да напомним, в нощта на 15 против юли 2016 година военни се пробваха да смъкват Ердоган. Кървавите събития лишиха живота на стотици хора.

Анкара упрекна живеещия в Съединени американски щати имам Фетхуллах Гюлен, че е провел пуча.

Мюсюлманският просветител, който бе непосредствен до президента, отговори, че Ердоган е инсценирал събитията, с цел да се разправи с опозицията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР